Nieuwe epc : duidelijke score van A+ tot F

Tegen 2050 alle woningen energiezuinig
Vlaanderen heeft hoge ambities om tegen 2050 alle woningen even energiezuinig te maken als de nieuwbouwwoningen die vandaag worden gebouwd. Het nieuwe EPC helpt u hierbij op weg en geeft u bovendien de nodige aanbevelingen.

Naast de energiescore die u al kent van het "oude EPC", krijgt elke woning nu ook een label van A+ tot F. A is uitstekend en F is ondermaats. Dit systeem is vergelijkbaar met het label dat u kent bij het kopen van elektrische toestellen.

De eigenaar van de woning krijgt heel wat tips en aanbevelingen om het label van de woning of het appartement te verbeteren. In het geval van een eengezinswoning krijgt de eigenaar zelfs een kostenraming voor de aanbevolen uit te voeren werken.  Deze aanbevelingen zijn de ideale start naar een energiebesparende renovatie. 

Wanneer heb je een EPC nodig?
Elke woning die te koop of te huur wordt aangeboden, vereist een EPC. Het is belangrijk dat kopers en huurders kunnen inschatten hoe energiezuinig een woning is. Zo kunnen zij aan de hand van het nieuwe label (A+ tot F) of via de energiescore in kWh/(m² jaar) gemakkelijk woningen vergelijken. 

Wat met het "oude EPC"
Zolang u over een geldig EPC beschikt, hoeft u geen nieuw EPC te laten opmaken. Elk EPC is tien jaar geldig, ook als u de woning gedurende die periode opnieuw verkoopt of verhuurt.

Meer weten? 
www.energiesparen.be/epcparticulier
Ontvang als eerste nieuwe panden in uw mailbox?