5 tips om je huis te verkopen tijdens de winter

De zomer is nog ver weg en de wintermaanden zijn koud, donker en regenachtig.
Is het dan wel goed om je woning te verkopen? Zeker en vast hierbij alvast 5 van onze tips om de verkoop succesvol te realiseren:

1. DE TOEGANG TOT DE WONING
De eerste indruk die bezoekers opdoen, begint al voordat men binnen is. Zorg daarom dat het een goede eerste indruk is. Steek de handen uit de mouwen en maak de oprit en de toegang tot je voordeur vrij. Vergeet zeker ook de parkeerplaats (en) niet. Verder kan je ook de buitenlampen aan doen of zelfs een kaars branden bij de voordeur. Zo is niet alleen de voordeur gemakkelijk te bereiken maar ontstaat er bovendien ook gezellige sfeer.

2. ORDE EN NETHEID
Het is belangrijk dat je woning niet alleen is opgeruimd, maar ook goed schoon is voor de bezichtigingen. Kijk naar dingen die je niet altijd schoonmaakt én maak deze indien nodig schoon. Zorg er ook voor dat de keuken, badkamer en het toilet goed schoon én zo leeg mogelijk zijn. Potentiële kopers kunnen snel afgeschrikt worden door viezigheid en rommel.
Vergeet ook de regen niet! Plaats een deurmat in je woning. Vloeren en tapijten blijven langer schoon én dat bespaart jou een hoop werk. Denk ook aan een paraplubak, en voorkom dat kijkers een natte paraplu tegen de muur plaatsen.

3. SFEER EN GEZELLIGHEID
Punten voor sfeer en gezelligheid krijg je niet alleen bij ‘Komen Eten’ maar is ook belangrijk bij het verkopen van je woning. Maak je woning daarom zó gezellig en aantrekkelijk mogelijk. Zet net voor het bezoek de verwarming een tikkeltje warmer, steek enkele kaarsen aan en plaats een boeketje bloemen, de koper zal dit associëren met thuis komen.

4. CREËER FRISSE LUCHT
In de zomer staan de ramen en deuren regelmatig open waardoor er aan frisse lucht geen gebrek is. In de winter is dit misschien niet zo evident. Probeer toch om af en toe de ramen open te zetten, zeker wanneer je potentiële kijkers verwacht. Een andere oplossing? Planten! Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar zorgen ook voor frisse lucht en kleur.

5. ZORG VOOR LICHT EN RUIMTE
Een lichte woning is aantrekkelijker dan een donkere woning. Uiteraard! Trek daarom de gordijnen open en laat de vensterbank leeg. Zorg voor verlichting. Haal onnodige meubels weg zodat er lege plekken ontstaan. Creëer ruimte.
Ontvang als eerste nieuwe panden in uw mailbox?